Nieuws


9 juni reunie Joure 2023 03/07/2023
9 juni reunie Joure 2023
Op donderdag 8 juni lagen de eerste LMers al bij het Joustersluisje, dit is een prachtige marrekrite plaats waar het in de weekenden erg druk is.
In de loop van vrijdag 9 juni arriveerden de andere LMers. We konden allemaal een beetje bij elkaar afmeren. Helaas was het Elibart niet gelukt met de LM te komen, omdat hij motorpech voor de kust bij Scheveningen kreeg. Gelukkig lukte het Elibart de volgende dag de thuishaven weer te bereiken.
Nadat iedereen verder was gearriveerd, gingen we in een grote kring op de wal zitten. Het was prachtig weer en konden in de zon of schaduw zitten. Na de opening door Pia, gaf ze het woord aan Ad. Na nog wat aanvullende mededelingen toverden Ad en Renie heerlijke verse oranje koek te voorschijn, wat even te voren door hun zoon per boot was gebracht.
10 juni reunie Joure 2023 03/07/2023
10 juni reunie Joure 2023
Zaterdag 10 juni vertrokken Ad en Renie als eerste naar de haven van Joure. Na een appje, dat er genoeg plaats daar voor ons was, gooiden we ook de trossen los. Bij de haven aangekomen gaven Ad en Renie aan waar we bij elkaar konden liggen. Op de wal was onder de bomen genoeg ruimte om te zitten. Om 13 uur was het verzamelen voor de rondleiding in Joure. Dat was heel interessant, want we liepen langs de kolkstraat. Hier bevonden zich de oude pakhuizen, die vroeger bereikbaar waren door watergangen vanuit de kolk. Ook konden we de kerktoren in de Midstraat beklimmen.
11 juni Reunie Joure 2023 03/07/2023
11 juni  Reunie Joure 2023
Zondagmorgen gingen we allemaal in een grote kring op de wal zitten koffiedrinken. Elibart en Elly waren ondertussen met de auto gearriveerd. Na de koffie werd de groepsfoto gemaakt. Hierna gingen enkele LMers de trossen los gooien om te gaan zeilen of de LM naar de thuishaven te brengen om later met de auto bij het hart van Friesland te komen.
Het was prachtig zeilweer. Verschillende LMers gingen 's middags eerst nog even zeilen op het Snekermeer voor ze richting Uitwellinerga gingen. 
Reünie nieuwe stijl “Noord”
Hierbij nodigen wij de leden en donateurs uit voor de deelname van de reünie in Joure van 9 juni t/ m 11 juni. Programma LM reünie 2023 in Joure.  Vrijdag 9 juni aanvaren naar en afmeren bij het Joustersluisje (tegenover de ingang van het vaarwater Jouster Sylroede richting Joure). Dit is een Marrekrite plaats, (dus er is geen stroom of sanitair gebouw). Graag zo vroeg mogelijk aanwezig zijn, zodat we bij elkaar kunnen afmeren. Ad van der Meij (LM32 "Timeless") zal hier aanwezig zijn. Aan het eind van de middag is de opening op de wal. Zelf een stoel, tafel en drinken meenemen. Voor een traktatie wordt gezorgd. Voor deelnemers aan de reünie van 2019 is dit een bekende plek, waar met veel plezier op teruggekeken wordt. Zaterdag 10 juni varen we in de loop van de ochtend naar Joure. Hier meren we af in de passantenhaven. ‘ s Middags is er een rondleiding door Joure met een gids en daarna bezoek aan een museum. (Dus aub museumjaarmarkt meenemen). Ook worden er in Joure vele oude auto‘s verwacht, dus wie daar in geïnteresseerd is, kan er een kijkje nemen. 's Avonds eten we in restaurant “Het Tolhuis”. Zondag 11 juni kan men eerst nog met elkaar in de haven gaan koffie drinken. ‘s Middags is de afvaar: om een uur of drie worden we in de haven van Hart van Friesland in Uitwellingerga verwacht waar ligplaatsen voor ons gereserveerd zijn. Om vijf uur worden we in het restaurant verwacht, waar om 17.30 een Captains Diner voor ons klaar staat. Maandag 12 juni gaat iedereen zijns weegs. Het programma bij en in Joure is en wordt verzorgd door Renie en Aad van de Meij. Dat in Uitwellingerga door Pia en Anton Guns. Hiervoor alvast dank namens bestuur en deelnemers. Om deel te nemen, graag aanmelden vóór 1 juni door middel van het overmaken van € 75 per persoon op rekening van LM-Club Nederland te Zaandam: NL 70 INGB 0002509508 (Het liggeld in de havens, rondleiding in Joure, hoofdmenu in restaurant en captains diner worden hiervan afgerekend) De organisatoren en het bestuur hopen jullie te mogen ontmoeten en wensen jullie alvast een behouden aanvaart! In Willemstad wordt voor het weekend van 3 september 2023 een reünie ("regio Zuid" georganiseerd. Mededelingen volgen nog te zijner tijd.
Voorjaars - en ledenvergadering 25 maart 2023 27/03/2023
Voorjaars - en ledenvergadering 25 maart 2023
Onder het genot van een kopje koffie waren de leden en donateurs blij elkaar weer te ontmoeten. Er waren ook dit keer weer nieuwe leden  aanwezig . Om half 11 begon de ledenvergadering. Alle punten werden vlot afgehandeld. Over het punt van de verenigingsactieviteiten werd naar aanleiding van de enquête gediscussieerd. Bij Agenda kunt u hierover lezen. Na een goed verzorgde lunch was Germ ( lid van de club) bereid om ons weer te wijzen op alle voorzieningen en gevaren aan boord. Alles werd prima uitgelegd. Tegen 3 uur werd deze zeer geslaagde en gezellige bijeenkomst afgesloten.  De volgende ledenvergadering wordt gehouden op 23 maart 2024.
Nieuwverenigingsjaar
Beste LM ers, Allereerst mijn beste wensen voor 2023. Ik wens dat we allemaal gezond blijven, veel kunnen en mogen zeilen. En daarmee van de natuur en de mensen om ons heen genieten. We kijken terug op een jaar waarin de corona maatregelen één voor één uit ons leven verdwenen. Een jaar waarin het weer mogelijk was om een reünie te organiseren. Omdat de havens e.d. weer vrij te bezoeken waren. Ook als vereniging hebben we een heel gezellige reünie gehad in Kampen met diverse activiteiten.
Reünie vrijdag 3 juni 2022 In Kampen
Reünie vrijdag 3 juni 2022 In Kampen
Donderdag op de aanvaardbaar kwamen al op tijd 4 LMers, die al een paar dagen bij elkaar in het kattegat hadden gelegen. De voorzitter was er al om de LMers op te vangen in de haven van Kampen.. Vrijdagmorgen om half elf was de openingsbijeenkomst in de kantine. Het was erg fijn elkaar nu per boot weer te treffen.
Reünie zaterdag 4 juni 2022. 06/06/2022
Reünie zaterdag 4 juni 2022.
‘s Morgens werd er eerst op verschillende LM ‘s bij elkaar koffie gedronken. Om 11 uur bracht de bus ons naar Zwolle. Even over de brug en toen een korte wandeling naar het Pannenkoek schip. Het was prachtig weer dus werd er voor het terras gekozen .( zie bij de rubriek foto, waar we op het terras zitten ). Nadat we voorzien waren van pannenkoeken en drinken, was er nog even tijd om een ommetje te maken. Om 2 uur lag de rondvaartboot klaar.
Reünie zondag 5 juni 2022. 06/06/2022
Reünie zondag 5 juni 2022.
‘s Morgens gezellig met elkaar koffie gedronken. Het was heerlijk weer met een zonnetje. ‘S Middags bezoek aan biermuseum. We mochten ook proeven. Kampervreugde (zie foto ) was erg lekker. Later genoten we van het captains diner. Weer een geslaagde dag. De volgende dag zou ieder zijns weegs gaan, maar harde wind goede roet in het eten.Toen maar de gezelligheid bij elkaar gezocht. Op dinsdag gingen we toen huiswaarts.
Reünie 2022
Graag nodigen wij de (ere)leden en donateurs uit voor deelname aan de reünie van 2022. Deze zal gehouden worden van vrijdag 2 juni t/m zondag 5 juni te Kampen. Wij zullen te gast zijn bij: W.S.V. Buitenhaven Buitenkade 1 8261 BA Kampen De (concept) programma ziet er alsvolgt uit:
Nieuwsbrief 2021 nr1 01/09/2021
Nieuws? Eigenlijk niet. Vereniging-technisch is het opnieuw een uiterst tam jaar. Af en toe bereiken individuele berichten ons, waaruit duidelijk blijkt, dat er dit jaar toch met plezier gevaren en getoerd wordt. Wel wordt er bij tijd en wijle actief gepost op de LM Club whatsapp groep. Met mooie foto's en met verhalen, vragen en antwoorden over refits, reparaties en onderhoud. Daarbij blijkt maar eens te meer, dat er geen LM hetzelfde is! Ook ontvangen wij zo af en toe commerciële of technische vragen in de mail van de LM-Club. Deze worden in de regel niet direct beantwoord, maar doorgezet en opgenomen op de website LMCLUB.NL onder "Nieuws “ of "Gastenboek". Komende evenementen Het is toch wat. In 2020 zijn alle activiteiten van LM-Club Nederland geannuleerd, als gevolg van maatregelen rond om bestrijding en voorkoming van Corona besmettingen. Om diezelfde redenen waren er vooralsnog geen activiteiten voor 2021 gepland! En nu nog, dan weer meer, dan weer minder maatregelen. Spannend wat er na de vakantieperiode voor situatie gaat ontstaan!? Kortom geen situatie of vooruitzicht om nu een activiteit te plannen en voorbereiden. Het zou toch mooi zijn als wij elkaar nog dit jaar minstens één keer kunnen ontmoeten tijdens en "droge of natte" bijeenkomst. Het bestuur zal de mogelijkheden daarvoor goed blijven volgen en jullie op de hoogte stellen, zodra er een mogelijkheid ontstaat. Suggesties zijn natuurlijk welkom!
Handleiding Volvo Penta Scheepsmotor
Via deze link kunt u een handleiding downloaden van een Volvo Penta Scheepsmotor

Gastenboek


Railkleur 25/10/2023
Goedendag, De gelcoat van onze LM27 heeft haarscheuren door een aanvaring. Dit gaat bijgewerkt worden en nu vraagt de reparateur (dhr. Jelte Kruijer) naar
Schootblok aan eind van de giek 07/10/2023
Goedendag, zou u ons kunnen vertellen welk merk schootblok gebruikt wordt aan het eind Vd giek. Bij deze alvast bedankt voor de moeite, groet Frits Lubbe Afzender:
verrijdbare botenbok voor de LM27 23/09/2023
Bij de watersportvereniging waar ik nu lig kan de boot wel uit het water, maar ik heb daar een verrijdbare botenbok voor nodig. Ik heb een bouwpakket
antwoord knop partijspoort Frank van der Keur 18/09/2023
Ik heb een antwoord voor Frank Ik heb zelf de knop vervangen door het reserve onderdeel te kopen bij Hallberg Rassy Zie onderstaande link https://shop.hallberg-rassy.com/contents/en-us/p57_Bjerg-Knob-to-WindscreenPortlight---Latch-A-MK-II.html Het
Mast en giek gezocht voor LM27 18/09/2023
Beste LM'ers Ik heb een ongeluk met mijn mast gehad en die moet nu helemaal vervangen worden omdat er een knik in zit. Heeft iemand nog een Mast en